Vacature recovery verpleegkundige

Ben jij technisch aangelegd, heb je gedegen inzicht in de vitale functies van het menselijk lichaam en werk je graag samen met andere disciplines in het ziekenhuis? Dan is werken als recovery verpleegkundige iets voor jou. Lees hieronder hoe het is om aan de slag te gaan als recovery verpleegkundige via Zorgzuster.

Werken als recovery verpleegkundige

Als recovery verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de verzorging en begeleiding van patiënten op de verkoeverkamer in het ziekenhuis. Patiënten komen naar de verkoeverkamer om tijdelijk te verblijven na een operatie of andere ingreep. Dit wordt ook wel de recovery of de PACU genoemd (Post-Anesthesia Care Unit). Hier worden de vitale lichaamsfuncties  bewaakt en indien nodig ondersteund. Om het medisch en verpleegkundig beleid voor en na een operatie te optimaliseren, werk je nauw samen met anesthesiologen en artsen.

Jouw werkzaamheden als recovery verpleegkundige

Jouw voornaamste taak als recovery verpleegkundige is het voorkomen van complicaties na een operatie of ingreep. Daarvoor monitor, registreer en bewaak je de vitale lichaamsfuncties en gezondheid van de patiënt. Hiervoor is een technische kennis vereist. Alvorens een patiënt op de verkoeverkamer komt controleer jij alle apparatuur en zet je de benodigde medicatie klaar. Samen met de anesthesioloog begeleid je de patiënt na een gehele of gedeeltelijke anesthesie en beoordeel je zijn of haar gezondheidstoestand. Je dient de juiste medicijnen toe en handelt adequaat wanneer zich acute situaties voordoen. Meestal verblijft een patiënt maximaal 24 tot 48 uur op de recovery. Daarna plaats je de patiënt over naar de verpleegafdeling of de Intensive Care, afhankelijk van de situatie. Naast deze verpleegtechnische handelingen draag je zorg voor de administratieve handelingen die komen kijken bij het verpleegproces.

Vind een passende recovery verpleegkundige vacature

Wil je werken op de recovery afdeling in het ziekenhuis? Via Zorgzuster kun je aan de slag als recoveryverpleegkundige. Bekijk ons aanbod aan vacatures hieronder. Schrijf je in of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt of wanneer je hulp nodig hebt met het vinden van een passende recovery verpleegkundige vacature.

Alle Recovery verpleegkundige vacatures