Vacatures oncologieverpleegkundige

Is het jouw missie om patiënten met kanker zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het chemotherapie traject? En ben jij de steun en toeverlaat voor de patiënt en zijn of haar naasten gedurende deze strijd tegen kanker? Dan ben jij misschien wel de oncologieverpleegkundige die wij zoeken. Lees hoe het is om te werken als oncologieverpleegkundige en bekijk al onze oncologieverpleegkundige vacatures.

Werken als oncologieverpleegkundige

Als oncologieverpleegkundige ben je gespecialiseerd in het vakgebied oncologie, ofwel: kanker. Je begeleidt patiënten die kanker hebben en biedt hen adequate zorg. De patiënt kan altijd bij jou terecht en het is jouw taak om hem of haar zo goed mogelijk te begeleiden gedurende het hele behandeltraject. Je stelt een chemotherapieplan op en bereidt patiënten voor op het gehele proces. Jij bent het aanspreekpunt voor de patiënt. Om alles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen werk je samen met de artsen en medisch specialisten in het ziekenhuis.

Jouw taken als oncologieverpleegkundige

Jouw werkzaamheden als oncologieverpleegkundige zijn uiteenlopend en afhankelijk van het type kanker dat de patiënt heeft. Over het algemeen coördineer en regel jij de gang van zaken rondom de chemotherapie of bestraling. Doordat iemand met kanker zeer kwetsbaar is voor virussen of bacteriën, is het aan jou om de gezondheid van de patiënt te bewaken. Je houdt tevens toezicht over hoe patiënten reageren op bepaalde medicijnen die jij voorschrijft. Wanneer een patiënt niet herstelt van de kanker, zorg jij voor gedegen palliatieve zorg. Daarbij is het jouw taak om zowel de patiënten als hun naasten zo goed mogelijk te begeleiden. Het kan een heftig proces zijn, wat invloed kan hebben op zowel de mentale als fysieke gezondheid van de patiënt en hun naasten. Je biedt emotionele steun en krijgt daar ook extra tijd voor.

Alle oncologieverpleegkundige vacatures op een rij

Wil je werken als oncologieverpleegkundige in het ziekenhuis? Dat kan via Zorgzuster! Bekijk al onze oncologieverpleegkundige vacatures hieronder. Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen we jou met de zoektocht naar een passende oncologieverpleegkundige vacature.

Alle Oncologieverpleegkundige vacatures