Obstetrieverpleegkundige vacature

Voel jij goed aan wat vrouwen nodig hebben tijdens hun zwangerschap, bevalling of kraamtijd? En wil je graag aan de slag als obstetrieverpleegkundige , ook wel obstetrie- en gynaecologieverpleegkundige (o&g), in het ziekenhuis? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Lees hoe het is om te werken als obstetrieverpleegkundige en bekijk al onze vacatures!

Werken als obstetrie- en gynaecologieverpleegkundige

Als obstetrieverpleegkundige in het ziekenhuis houd jij je bezig met alle zorg rondom zwangere vrouwen en de geboorte van het kind. Wanneer vrouwen begeleid worden door een gynaecoloog, begeleid jij deze vrouwen naar de bevalling toe, ondersteun je tijdens de bevalling en lever je nazorg wanneer de vrouw bevallen is. Je werkt vaak met vrouwen die moeite hebben met zwanger worden en vrouwen die problemen hebben tijdens de zwangerschap, de bevalling of het kraambed. Tijdens dit proces werk je nauw samen met artsen, gynaecologen en verloskundigen. Het is aan jou om te beslissen of je bepaalde onverwachte situaties zelf kunt oplossen of dat je hun hulp inroept.

Jouw taken als obstetrie verpleegkundige

Als obstetrieverpleegkundige heb je een divers takenpakket. Je bent aanwezig voor, tijdens en na de bevalling van vrouwen die moeilijkheden ondervinden of hebben ondervonden tijdens de zwangerschap of bevalling. Je helpt hen met wassen, aan- en uitkleden en met de voorbereiding van de bevalling. Tijdens de bevalling ondersteun je de gynaecoloog en wanneer de baby geboren is begeleid je de kraamvrouw. Wanneer de baby om medische redenen naar de babyafdeling of in de couveuse moet, vang jij de moeder op. Jij bewaakt de gezondheidstoestand van zwangere en bevallende vrouwen, geeft injecties wanneer dat nodig is en je controleert en verzorgt eventuele wonden. Ook verwijder je soms hechtingen of kraamverband.

Vind een passende obstetrieverpleegkundige vacature bij Zorgzuster

Ben jij obstetrieverpleegkundige en wil je aan de slag in het ziekenhuis? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Hieronder vind je al onze obstetrieverpleegkundige vacatures. Wil je meer weten of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Obstetrie & Gynaecologie verpleegkundige vacatures