Neonatologie verpleegkundige vacature

Wil jij zorg dragen voor kleine en kwetsbare pasgeborenen en is het jouw missie om baby’s in goede gezondheid naar huis te sturen met hun ouders? Dan ben jij misschien wel de geschikte neonatologie verpleegkundige die we zoeken. Lees verder hoe het is om te werken op de neonatologie afdeling en bekijk al onze neonatologie verpleegkundige vacatures.

Werken als neonatologie verpleegkundige

Als neonatologie verpleegkundige of neonatologie IC-verpleegkundige ben je gespecialiseerd in het verplegen en verzorgen van zieke pasgeboren baby’s en vroeggeboren baby’s (prematuren). Je werkt op een speciale neonatologie afdeling in het ziekenhuis, waar baby’s liggen die jouw specialistische zorg nodig hebben. Het zijn zeer kwetsbare baby’s die soms al vanaf 24 weken oud op de IC neonatologie liggen. Het is daarom belangrijk dat jij stressbestendig bent en adequaat kan ingrijpen in acute situaties.

Jouw taken als neonatologie verpleegkundige

Jouw hoofdtaak als neonatologie verpleegkundige is het monitoren van de gezondheid van te vroeg geboren baby’s of baby’s met een (hart)afwijking. Je bewaakt één of meerdere vitale lichaamsfuncties en neemt deze over indien nodig. Hiervoor maak je gebruik van geavanceerde technologische apparaten en voorzieningen. Ook werk je veelvuldig samen met andere (gespecialiseerd) verpleegkundigen en medisch specialisten. Je hebt tevens veel contact met de ouders van de baby. Je begeleidt en informeert hen over de behandelingen en de situatie van de baby. Hiervoor is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat, want de emoties kunnen vaak hoog oplopen. Jouw specialistische zorg is erop gericht om prematuren en zieke pasgeboren baby’s in goede gezondheid naar huis te sturen samen met hun ouders.

Vind een passende neonatologie vacature

Ben jij verpleegkundige en gespecialiseerd in prematuren en zieke baby’s? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in het ziekenhuis? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Bekijk onze neonatologie verpleegkundige vacatures hieronder. Heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Neonatologie verpleegkundige vacatures