Vacature kinderverpleegkundige

Ligt jouw passie in het werken met kinderen en het bewaken van hun gezondheid? Heb jij een groot inlevingsvermogen en weet jij alles van de verschillende leeftijdsfasen waarin een kind zich kan bevinden? Dan ben jij misschien wel de kinderverpleegkundige die we zoeken! Bekijk al onze vacatures en ga direct aan de slag.

Werken als kinderverpleegkundige

Als kinderverpleegkundige bied je zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar. Meestal werk je in het ziekenhuis. Je krijgt te maken met baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen, tieners en jong-adolescenten. Een kind is een individu in ontwikkeling en dit brengt een grote diversiteit aan specifieke gezondheidsproblemen met zich mee. De ontwikkelfase waarin het kind zich bevindt is van grote invloed op zijn of haar zorgbehoefte en daardoor is het van belang dat jij de zorgverlening daarop afstemt.

Jouw taken als kinderverpleegkundige

Jouw takenpakket als kinderverpleegkundige is zeer divers en is afhankelijk van het ziektebeeld en de ontwikkelfase waarin het kind zich bevindt. Om de juiste zorg te leveren werk je in een multidisciplinair team, samen met artsen en andere gespecialiseerd verpleegkundigen. Jouw algemene taken als kinderverpleegkundige zijn het verzorgen van de patiënten, het monitoren van hun vitale lichaamsfuncties, het toedienen van medicatie, wondverzorging en het helpen met eten en drinken. Naast het verplegen van kinderen, adviseer, instrueer en begeleid je de ouders of verzorgers van het kind wanneer hij of zij in het ziekenhuis ligt. De ouders of verzorgers zijn immers verantwoordelijk voor het zorgdragen van het kind tot haar of zijn 18e. Om die reden richt jij je in eerste instantie op de gezondheid van het kind en daarnaast op preventie, voorlichting en opvoeding om het herstelproces zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Hierbij dien je er rekening mee te houden dat ouders en verzorgers kwetsbaarder zijn wanneer hun kind gezondheidsproblemen ondervindt.

Altijd een passende kinderverpleegkundige vacature

Ben jij verpleegkundige en gespecialiseerd tot kinderverpleegkundige? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in het ziekenhuis? Bekijk dan hieronder alle kinderverpleegkundige vacatures. Kom je er niet uit of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Kinderverpleegkundige vacatures