Vacatures dialyseverpleegkundige

Weet jij alles van nierfuncties en -problemen, dialysetechnieken en ben je in staat om op basis van medisch redeneren zelfstandig de juiste verpleegkundige zorg vast te stellen? Dan ben jij misschien wel de dialyseverpleegkundige die we zoeken! Vind een passende vacature als dialyseverpleegkundige bij Zorgzuster.

Werken als dialyseverpleegkundige

Als dialyseverpleegkundige verleen je zorg aan patiënten met chronische of acute nierproblemen. Jouw patiënten hebben nieren die niet goed functioneren of helemaal niet meer werken. Hiervoor ondergaan zij, vaak meerdere keren, een dialysebehandeling. Patiënten met nierproblemen komen regelmatig terug voor behandelingen, waardoor er een langdurige verpleegrelatie wordt opgebouwd. Dit stopt vaak pas wanneer de patiënt een niertransplantatie krijgt, de behandeling stopgezet is of de patiënt komt te overlijden. Jij bent het aanspreekpunt voor de patiënt en begeleidt hem of haar gedurende het hele traject.

Jouw taken als dialyseverpleegkundige

Je voornaamste taak als dialyseverpleegkundige is het verzorgen en begeleiden van mensen met nierproblemen. Jij stelt de diagnoses, stelt het behandelplan op en voert de dialysebehandelingen uit. Hierbij maak je gebruik van meerdere dialysetechnieken, zoals hemodialyse en peritoneaal dialyse. Tijdens deze behandelingen wordt de functie van de nieren gedeeltelijk overgenomen. Het is jouw taak om de patiënt voor te lichten over de dialysebehandeling, het apparaat klaar te zetten voor de behandeling en om de patiënt tijdens de behandeling te monitoren. Om deze reden wordt verwacht dat je enige kennis hebt over het technische aspect van dialyses. Ook licht je de patiënten voor over een eventuele niertransplantatie.

Vind een passende dialyseverpleegkundige vacature

Ben jij een dialyseverpleegkundige en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan al onze dialyseverpleegkundige vacatures hieronder. Kom je er niet uit of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Dialyse verpleegkundige vacatures