Vacatures als diabetesverpleegkundige

Haal jij voldoening uit het begeleiden van mensen met diabetes bij het leven met suikerziekte? Dan ben jij misschien wel de diabetesverpleegkundige die we zoeken. Een passende vacature als diabetesverpleegkundige vind je bij Zorgzuster.

Werken als diabetesverpleegkundige

Als diabetesverpleegkundige begeleid je mensen met diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd. Je adviseert en geeft voorlichting over de ziekte, de bijbehorende complicaties en de werking van insuline. Ook bespreek je met de patiënten hoe mensen met de ziekte om moeten gaan en welke veranderingen er nodig zijn in hun levensstijl. Meestal werk je in het ziekenhuis, maar je kan ook in de thuiszorg werken als diabetesverpleegkundige.

Jouw taken als diabetesverpleegkundige

Diabetes is een ziekte die zorg vraagt om goed en zelfstandig mee te kunnen leven. Als diabetesverpleegkundige ondersteun je hierbij door concreet advies en voorlichting te geven over de ziekte. Daarnaast begeleid je patiënten bij het injecteren van insuline en de dosering ervan, bij het bepalen van de bloedglucose en adviseer je hen over hoe zij moeten handelen bij een hyper of hypo.

Vind een diabetesverpleegkundige vacature die bij jou past

Ben jij verpleegkundige en ben je verder gespecialiseerd tot diabetesverpleegkundige? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk al onze vacatures als diabetesverpleegkundige hieronder. Kom je er niet uit of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, we helpen jou graag verder!

Alle Diabetes verpleegkundige vacatures