Vacatures operatieassistent

Kun jij nauwkeurig werken, heb je een groot uithoudingsvermogen en ben jij de rechterhand van de arts of chirurg? Dan is een functie als operatieassistent iets voor jou! Bij Zorgzuster vind je altijd een passende vacature als operatieassistent in het ziekenhuis.

Werken als operatieassistent

Als operatieassistent ben jij de rechterhand van de chirurg. Je assisteert de arts of chirurg tijdens de uitvoering van een operatie. Het is jouw verantwoordelijkheid om alle voorbereidende aspecten van een operatie te regelen en ervoor te zorgen dat zowel de operatiekamer als de instrumenten en patiënten steriel zijn. Voor, tijdens en na een operatie werk je nauw samen met een team van anesthesiologen en een of meerdere artsen of chirurgen. Ook werk je samen met de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). Je kunt als operatieassistent op verschillende afdelingen werken in het ziekenhuis en afhankelijk daarvan krijg je met verschillende soorten aandoeningen en complicaties te maken tijdens een operatie. Dat maakt jouw werk als operatieassistent zo veelzijdig.

Jouw taken als operatieassistent

Je specifieke werkzaamheden zijn afhankelijk van het soort operatie: je hebt korte en lange operaties, met of zonder complicaties of soms spoedoperaties. Over het algemeen ben jij verantwoordelijk voor de voorbereiding van de operatiekamer en zorg je dat alles steriel is. Tijdens de operatie heb je 3 hoofdtaken: instrumenteren, omlopen of assisteren:

  • Instrumenteren houdt in dat je de benodigde instrumenten en materialen op het gewenste moment aangeeft.
  • Wanneer je moet omlopen, betekent dit dat je extra benodigd materiaal steriel maakt en aangeeft. Dit kan ook betekenen dat je apparatuur aansluit en deze bedient.
  • Assisteren wil zeggen dat je de arts of chirurg assisteert met bijvoorbeeld hechten of met de operatie zelf.

Naast de uitvoerende taken, begeleid je leerling-operatieassistenten. Het is tevens jouw taak om de operatieplanning nauw in de gaten te houden en te wijzigen wanneer er een spoedgeval tussendoor komt. Kortom: jij bent onmisbaar in de operatiekamer.

Altijd een vacature als operatieassistent die bij jou past

Is het assisteren tijdens een operatie iets voor jou? Ga dan aan de slag als operatieassistent in het ziekenhuis! Bij Zorgzuster vind je altijd een operatieassistent vacature die bij jou past. Bekijk hieronder al onze vacatures en schrijf je in! Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar een vacature die bij jou past.

Alle Operatieassistent vacatures