Vacatures op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)

Wil jij graag aan de slag voor de patiënt in plaats van met een patiënt? En ben jij gewend om routinematig en secuur te werken? Dan is een functie op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) misschien wel wat voor jou! Bekijk al onze CSA-vacatures hieronder.

Werken als CSA-medewerker

Op de Centrale Sterilisatie Afdeling worden alle herbruikbare medische materialen, instrumenten en apparaten gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd. Dit wordt gedaan voor onder andere de operatiekamers en de verpleegafdelingen. Het steriel maken van deze hulpmiddelen is van groot belang om besmettingen en infecties te voorkomen bij patiënten. Als CSA-medewerker werk je niet direct met de patiënt, maar wel vóór de patiënt. Jouw werk beschermt de patiënt immers tijdens een ingreep, operatie of behandeling. Als medewerker op de CSA zorg jij ervoor dat artsen, chirurgen en verpleegkundigen veilig hun werk kunnen doen met steriele hulpmiddelen.

Jouw taken op de CSA

Op de CSA-afdeling werk je in een bepaalde routine en volgens specifieke protocollen. Meestal worden de gebruikte materialen, apparaten en middelen gehaald en naar de CSA-afdeling gebracht. Hier desinfecteer je de gebruikte spullen en controleer je of alles nog in tact en schoon is. Sommige instrumenten moeten opnieuw gemonteerd worden. Het is van cruciaal belang dat dit goed gebeurt, omdat een kapot instrument ernstige gevolgen kan hebben tijdens een operatie of ingreep. Hierna stel je alles volgens protocol opnieuw samen, pak je alles in en zorg je ervoor dat alle instrumenten machinematig gesteriliseerd worden. Vervolgens controleer je alles op eventuele beschadiging. Alle instrumenten moeten worden ingevoerd op de computer en worden voorzien van een label.

Alle CSA-vacatures op een rij

Ben je op zoek naar een functie op de Centrale Sterilisatie Afdeling? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Bekijk hieronder al onze CSA-vacatures in het ziekenhuis. Heb je hulp nodig met de zoektocht naar een passende CSA-vacature? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen wij jou graag verder!

Alle CSA medewerker vacatures