Laboranten vacatures

Ben jij analytisch aangelegd, heb je een kritische blik en wil je aan de slag in een laboratorium van het ziekenhuis? Word dan laborant bij Zorgzuster! Hoe het is om te werken als laborant lees je hieronder. Ben je enthousiast? Bekijk dan ons aanbod aan laboranten vacatures!

Werken als laborant in het ziekenhuis

Als laborant in het ziekenhuis houd jij je continue bezig met het uitvoeren van diverse onderzoeken, het analyseren van monsters en het uitvoeren van testen. Vaak in opdracht van een medisch specialist onderzoek je bijvoorbeeld urine-, ontlasting- of bloedmonsters. Je gaat secuur en voorzichtig te werk, aangezien een verkeerde analyse en uitslag van jouw onderzoek ernstige gevolgen kan hebben voor de betreffende patiënt. De hoofdanalist geeft jou concrete opdrachten en je legt aan hem of haar verantwoording af. Als laborant werk je uitsluitend in het laboratorium.

Jouw werkzaamheden als laborant

Als laborant in een ziekenhuislaboratorium ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving, de voorraadbeheersing en een geordende werkplek. Je hoofdwerkzaamheden bestaan uit het onderzoeken, analyseren en preparen van stoffen en monsters. Hiervoor maak je gebruik van geavanceerde apparatuur. De resultaten bespreek je met de hoofdanalist, die vervolgens feedback geeft en de resultaten terugkoppelt aan de medisch specialist. Jij zorgt ervoor dat jouw resultaten en gegevens genoteerd en verwerkt worden. Je werkt middels strikte protocollen en je weet hoe je veilig met alle monsters en stoffen om moet gaan. Als laborant moet je goed kunnen analyseren, kritisch zijn en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. Veel onderzoeken voer je namelijk zelfstandig uit, maar bij meer complexe zaken assisteer je de (hoofd)analist.

Vind een passende laboranten vacature bij Zorgzuster

Is werken als laborant in het ziekenhuis iets voor jou? Bekijk dan hieronder al onze laboranten vacatures in het ziekenhuis. Wil je meer weten of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Laborant vacatures