Vacatures gipsverbandmeester

Weet jij alles van botbreuken en weet je precies welk soort gipsverband je moet aanleggen om de breuk zo snel mogelijk te herstellen? Dan is werken als gipsverbandmeester iets voor jou! Lees hieronder wat jouw werkzaamheden zijn en bekijk ons aanbod aan gipsverbandmeester vacatures.

Werken als gipsverbandmeester

Als gipsverbandmeester leg je verbanden van gips aan om een botbreuk een afwijking in een spier te herstellen. Vaak krijg je te maken met mensen die een gebroken arm, been, enkel of een gescheurde enkelband hebben. Soms komt het echter ook voor dat je bijvoorbeeld een gipskorset moet aanbrengen om een (deel van het) bovenlijf. Je hebt te maken met mensen van verschillende leeftijden en met verschillende letsels. Dit maakt jouw werk als gipsverbandmeester erg veelzijdig.

Jouw werkzaamheden als gipsverbandmeester

Jouw hoofdtaken zijn het aanleggen van gipsverband, controleren of dit goed zit en het verwijderen van het verband wanneer de arts daar een seintje toe geeft. Middels een speciale gipsschaar of een zaagje verwijder je het gipsverband. Je werkt met verschillende soorten materialen en er wordt van jou verwacht dat jij precies weet wanneer je welk materiaal gebruikt. Naast het veelgebruikte gips, werk je bijvoorbeeld met plastic, kunststof, polyester, gewoon verband of een spalk. Je werkt samen met verschillende specialisten binnen het ziekenhuis, zoals (plastisch) chirurgen, revalidatieartsen of andere medisch specialisten. Zij stellen de diagnose en jij bepaalt aan de hand daarvan welk soort gipsverband je moet gebruiken zodat de breuk of spierscheuring zo spoedig mogelijk geneest.

Vind een passende gipsverbandmeester vacature bij Zorgzuster

Heb jij de opleiding gevolgd tot gipsverbandmeester en wil je aan de slag in het ziekenhuis? Dat kan via Zorgzuster! Bekijk al onze vacatures hieronder en schrijf je in. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem direct contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Gipsverbandmeester vacatures