Vacatures apothekersassistent(e)

Het verstrekken van medicatie, de cliënten voorlichten over eventuele bij- en wisselwerkingen of het verkopen van geneesmiddelen. Als apothekersassistent(e) heb je een afwisselende baan. Lijkt het je wat? Bekijk dan alle apothetkersassistent(e) vacatures bij Zorgzuster!

Werken als apothekersassistent(e)

Als apothekersassistent(e) ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen die hun medicijnen komen halen in de apotheek. Dit kan in een reguliere apotheek zijn of in het ziekenhuis. Jij informeert en adviseert de cliënten over hun af te halen medicijnen. Als apothekersassistent(e) heb je veel contact met de leveranciers, de huisarts, thuiszorgmedewerkers en medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen. In het ziekenhuis - ook wel poliklinische apotheek genoemd - heb je met name contact met de leveranciers, de artsen, medisch specialisten en verpleegkundigen.

Jouw werkzaamheden als apothekersassistent(e)

Als apothekersassistent(e) help je cliënten in de apotheek die hun recept of medicijnen komen ophalen. Vaak heeft de huisarts het recept al doorgezet naar de apotheek. Dit recept verwerk je in het dossier van de betreffende cliënt en je controleert of het voorgeschreven medicijn veilig gebruikt kan worden, eventueel in combinatie met andere medicijnen. Indien alles in orde is, maak je de medicatie in orde volgens het voorgeschreven recept. Hierbij is het van belang dat je dit in de goede samenstelling en hoeveelheid maakt. Vervolgens geef je de cliënt voorlichting en uitleg over de medicatie, het gebruik ervan en eventuele bij- en wisselwerkingen. Daarnaast komt het voor dat mensen zonder recept naar de apotheek komen. Vaak komen deze cliënten met kleine kwaaltjes, zoals verkoudheid, schimmels of blessures, en willen zij weten hoe dit verholpen kan worden. Jij geeft advies en verkoopt het juiste medicijn of middel. Hiernaast heb je ook administratieve taken, zoals het bijhouden van de administratie en de medicijnvoorraad.

Alle apothekersassistent(e) vacatures op een rij

Ben jij apothekersassistent(e) en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres! Bekijk hieronder al onze vacatures als apothekersassistent(e) in het ziekenhuis en schrijf je direct in. Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem dan contact op met ons, dan helpen wij jou met het vinden van een passende apothekersassistent(e) vacature.

Alle Apothekersassistent vacatures