Vacature doktersassistente

Werk jij gestructureerd, heb je een brede kennis over het menselijk lichaam en ben je op zoek naar een afwisselende baan? Dan is werken als doktersassistent(e) iets voor jou! Bij Zorgzuster vind je altijd een passende vacature als doktersassistent(e) in het ziekenhuis.

Werken als doktersassistent(e)

Als doktersassistent(e) ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je staat ze telefonisch of persoonlijk te woord, geeft uitleg en stelt ze waar nodig gerust. Daarnaast assisteer je de (huis)arts of de medisch specialist bij een behandeling of onderzoek. Je bent tevens verantwoordelijk voor alle administratieve zaken rondom de patiënt en zijn of haar behandeling. Als doktersassistente werk je meestal in een huisartsenpraktijk of in het ziekenhuis. Ook ga je aan de slag in verpleeg- en verzorgingshuizen[1] [2] [3] [4] , in een gezondheidscentrum of bij de GGD.

Jouw taken als doktersassistent(e)

Jij bent de rechterhand van de (huis)arts of medisch specialist. Je staat patiënten te woord, organiseert het dagelijks spreekuur, plant afspraken in en ontvangt de patiënten. Daarnaast zorg je ervoor dat alle benodigde dossiers, materialen en instrumenten klaarstaan voor de behandelend arts of specialist. Wanneer de situatie daarom vraagt, help je hem of haar bij een bepaalde behandeling of ingreep. Ook voer je soms zelfstandig medische handelingen uit, zoals het hechten of verbinden van wonden, het aanstippen van wratten, het opmeten van de bloeddruk of het uitspuiten van verstopte oren. Na een behandeling maak je het betreffende dossier administratief in orde en geef je, indien nodig, voorlichting over het voorgeschreven geneesmiddel. Kortom: als doktersassistent(e) heb je een zeer veelzijdig takenpakket!

Altijd een doktersassistent(e) vacature die bij jou past

Ben jij doktersassistent(e) en op zoek naar een nieuwe uitdaging in het ziekenhuis? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres! Bekijk hieronder alle vacatures en schrijf je in. Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Neem dan direct contact met ons op, dan helpen wij jou verder met de zoektocht naar een passende doktersassistent(e) vacature.

Alle Doktersassistent vacatures