Jeugdarts vacatures

Ligt jouw passie in het werken met kinderen en het bewaken van hun lichamelijke en geestelijke gezondheid? Heb jij je diploma geneeskunde behaald en wil je aan de slag als jeugdarts? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Bij ons vind je verschillende jeugdarts vacatures.

Werken als jeugdarts

Op zoek naar een jeugdarts vacature? Als jeugdarts onderzoek je de individuele en collectieve lichamelijke en geestelijke gezondheid van kinderen. Jij bent de specialist op het gebied van opgroeiende kinderen en jouw doel is om de gezondheid van kinderen - in relatie tot hun leefomgeving - te bevorderen. Je hebt een brede sociaal-geneeskundige kennis en legt een verbinding tussen de wereld van opgroeiende kinderen en de medische wereld. Als jeugdarts werk je doorgaans in het ziekenhuis, maar je kunt ook aan de slag bij de GGD.

Jouw taken als jeugdarts

Als jeugdarts ben jij de specialist op het gebied van de jeugdgezondheidszorg. Je verricht bijvoorbeeld preventief gezondheidsonderzoek bij kinderen tot 4 jaar. Tevens voer je periodiek medisch onderzoek uit, geef je advies en voorlichting en lever je altijd zorg op maat. Ook werk je mee aan het Rijksvaccinatieprogramma. Jij ondersteunt zowel kinderen als hun ouders bij alles op het gebied van jeugdgezondheid. Thema’s waar je mee te maken krijgt zijn bijvoorbeeld overgewicht, depressie of specifieke kinderziektes. Het is jouw taak om vroegtijdig risico’s te signaleren.

Als jeugdarts werk je nauw samen met andere disciplines zoals medisch specialisten, artsen, paramedici, consultatiebureaus, beleidsmedewerkers van gemeenten of de kinderopvang en scholen. Het is aan jou de taak om te beslissen waar de ouder of het kind naar verwezen moet worden indien nodig.

Vind een jeugdarts vacature bij Zorgzuster

Heb jij een geneeskundediploma, ben je gespecialiseerd in de jeugdgeneeskunde en wil je aan de slag als jeugdarts? Bekijk dan ons aanbod aan jeugdarts vacatures in het ziekenhuis of bij de GGD hieronder. Kom je er niet uit of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Jeugdarts vacatures