Masterclass Klinisch Redeneren

Masterclass Klinisch Redeneren

Meld je aan!

Als zorgprofessional kom je dagelijks een verscheidenheid aan ziektebeelden en zorgvragen tegen. Dit vergt flexibiliteit en aanpassingsvermogen om snel in te kunnen spelen op de dynamiek van de zorg.
De Masterclass Klinisch Redeneren haakt in op de vaardigheden die de basis vormen voor het handelen van een verpleegkundige in een dynamische werkomgeving. Met de methodiek van het klinisch redeneren leer je “open minded” naar de zorgvrager te kijken, de theorie met de praktijk te koppelen en jouw bevindingen duidelijk te communiceren.

Tijdens de Masterclass start je met de inleiding en de systematiek van het klinisch redeneren. Aan de hand van deze informatie ga je in een kleine werkgroep aan de slag met het interactief toepassen van stap 1 van de methodiek. De focus ligt hierbij op het overzien van een situatie en de interpretaties van de observatie. Vervolgens wordt er, in de vorm van casuïstiek, de methodiek behandelt en uitgewerkt.

Een actieve deelname bij het uitdenken en uitwerken van de casuïstiek is van groot belang. Ter afsluiting van de Masterclass ga je aan de slag met een praktijkvoorbeeld van collega’s, welke in groepsverband wordt besproken. 

Dagindeling

  • 09.00 - 09.30 Ontvangst en inleiding
  • 09.30 - 10.45 Systematiek van het Klinisch Redeneren
  • 11.00 - 12.15 Toepassing stap 1 van het Klinisch Redeneren 
  • 12.15 - 12.45 Lunch
  • 12.45 - 14.15 Aan de slag met bestaande en eigen casuïstiek
  • 14.30 - 16.30 Uitwerking casuïstiek en evaluatie
  • 16.30 - 17.00 Afsluiting 

 Na de Masterclass ga jij niet alleen naar huis met nieuwe kennis en inzichten om direct toe te kunnen passen in de praktijk. Je krijgt van ons ook het zakboekje ProActive Nursing van Marc Bakker. Een pocket notitie om tijdens je werk altijd te kunnen raadplegen en een setje Happy Socks om jouw outfit op de werkvloer helemaal af te maken. 

Accreditatie:
6 punten

Prijs:
€ 210,-
Kom je samen met een collega? Dan kost de tweede persoon € 105,-  

Ervaring:
Wil je weten wat de ervaring is van een verpleegkundige die deze Masterclass al gevolgd heeft? Lees dan hier het interview met verpleegkundige David Klein over zijn ervaringen.

Meer informatie:

Meld je hier direct aan!
Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie?
Stuur dan een mail met jouw vragen naar academy@highcare.nu


aangemaakt op