Ambassadeur Yvonne

Ambassadeur Yvonne

Hallo, mijn naam is Yvonne Roman en sinds kort ben ik ambassadeur van Highcare/Zorgzuster…

Ik ben 54 jaar, woonachtig in Sneek in het mooie Friesland. Ik woon samen met Hans en ik heb twee katten. Al 14 jaar ben ik werkzaam als detacheerder. Ik ben ooit begonnen bij EMC (nu Highcare) en heb alle fusies meegemaakt en zodoende ook alle veranderingen.

Toen mij voor een tijd geleden werd gevraagd of ik ambassadeur wilde worden, heb ik daar niet lang over hoeven nadenken. Ik vond het een uitdaging om Highcare/Zorgzuster wat meer in the picture te brengen. Zowel voor mijn collega’s als voor eventuele nieuwe collega’s.

Hoe het ooit begon…

Al sinds mijn kinderjaren wilde ik de verpleging in. Daar had ik dan ook een heel plan voor uitgestippeld. Eerst de in-service opleiding, toen op de IC verpleegkundige opleiding en daarna de ambulancezorg in. De eerste opleidingen heb ik afgerond, maar ik had geen zin meer in de laatste: de ambulancezorg. Na een paar keer mee te hebben gedraaid op de ambulance, kwam ik erachter dat de Intensive Care meer mijn voorkeur heeft. De interactie met familie en patiënt heeft mijn grote voorkeur en dat miste ik op de ambulance. Alle opleidingen heb ik gevolgd in Den Haag, waarna ik in 2001 weer terug ben gegaan naar Friesland. Hier heb ik vervolgens vijf en een half jaar in Leeuwarden op de IC gewerkt.

Na vijf en een half jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en toen kwam Highcare (voorheen EMC) op mijn pad. Daar kon ik een leuke duo-baan doen: twee dagen in de week voor justitie op Schiphol-Oost en twee dagen in de week op de Intensive Care in verschillende ziekenhuizen. Deze combinatie was fantastisch en gaf veel variatie. Ik heb hier veel dingen geleerd over de justitiële wereld. Daarnaast heb ik in Zwolle in de gevangenis gewerkt op de GHB-unit. Hier wordt er gedoseerd (synthestische) drugs afgegeven, om zo de gedetineerden te laten afkicken. In Leeuwarden heb ik gewerkt op de Marwei en was ik onderdeel van het medisch team. Ik kan je vertellen, justitie is een vak apart. Ik heb er wel ontzettend veel geleerd!

Als ambassadeur neem ik jullie graag mee in de wereld van de IC

Dit is wel even genoeg over mij. Er komt in de toekomst meer van en over mij voorbij. Als ambassadeur zul je in de toekomst nog vaker van mij en mijn mede-ambassadeurs horen. Dit kan van alles zijn: bloggen, vloggen, bijzondere verhalen op de werkvloer en nog veel meer. Ook kijk ik uit naar jullie meningen. Waar lopen jullie tegenaan en wat verwachten jullie van ons? Denk bijvoorbeeld aan uitjes, teambuilding, webinars of wat er maar in je opkomt.

Ik neem jullie graag mee in de wereld van de IC!