Ambassadeur Margreet

Ambassadeur Margreet

Hallo, mijn naam is Margreet Baarslag en sinds kort ben ik ambassadeur van Zorgzuster/Highcare…

Ik ben 58 jaar jong en moeder van een dochter van 14 jaar. Daarnaast ben ik een echte dierenliefhebster. Ik heb dan ook vier raskatten rondlopen in huis. Sinds zo’n kleine twee jaar werk ik als zzp’er in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) via Zorgzuster, voorheen Buro MK. Dit bevalt me erg goed! De vriendelijke manier waarop de samenwerking verloopt geeft mij energie. Reageren op diensten gaat ook heel makkelijk: op de nieuwe site staan de diensten waar jij je voor kan aanmelden. De manier waarop dit gaat wijst zich vanzelf.

Voordat ik in de GGZ ging werken, heb ik diverse opleidingen gevolgd en verschillende banen gehad. Ik was 19 jaar toen ik de dagopleiding Verpleegkunde had afgerond. Daarna heb ik nog een muziekopleiding gedaan en heb ik filosofie gestudeerd aan de universiteit in Utrecht. Op dit moment volg ik de opleiding Applied Psychology en ik hoop deze eind 2022 af te ronden. In de tussentijd heb ik onder andere gewerkt als ambulant begeleider en als sociotherapeut in een verslavingskliniek.

Werken als zzp’er in de GGZ

Ik werk nu al een tijdje met veel passie als zzp’er in de GGZ. Elke keer ontmoet ik mensen waar ik door geraakt word: door hun levensverhaal of door de energie die ik voel. Het is fijn om bij verschillende organisaties te werken en iets te kunnen betekenen voor zowel een team als voor cliënten. 

De keuze om als zzp’er in de GGZ te gaan werken werd in eerste instantie aangewakkerd vanuit het alleenstaande moederschap. Door zelf de diensten te kunnen kiezen was en is het nog steeds mogelijk om zowel privé als werk beter op elkaar te kunnen afstemmen. Daarnaast geeft het me voldoening om daar te zijn waar je nodig bent. Mijn ervaring is dat de werkplek vaak blij is met jouw komst. Ook leert het zzp-werk me om snel te zien wat er van je gevraagd wordt. Je blijft mentaal scherp omdat je moet inspelen op soms een onbekende, nieuwe situatie. 

Een van de ervaringen die mij is bijgebleven in de GGZ, is een gesprek met een cliënt op een forensische afdeling. Het ging over de dingen die hij in het verleden gedaan had. Hij moest huilen omdat hij zich realiseerde dat hij ondanks zijn verleden toch mensen om zich heen had…Hij stelde zich kwetsbaar op en kon dit verdragen! Op dit moment ben ik zelf in een herstelfase (twee operaties in negen dagen tijd) wat ook weer ervaringen met zich meebrengt. Ik realiseer me hoe lastig het kan zijn om afhankelijk te zijn van anderen en me kwetsbaar op te stellen, maar ik ben er ook dankbaar voor.

Wat ik wil meegeven als ambassadeur van Zorgzuster

Het lijkt me geweldig om als ambassadeur voor Zorgzuster iets te kunnen bijdragen. Mensen verdienen goede zorg waarin betrokkenheid, warmte en kundigheid verankerd zijn. Wat ik als ambassadeur mee wil geven is dat iedere zzp’er ertoe doet en dat het mooi is, als je iets van jezelf meeneemt tijdens de diensten. Belangrijk voor mij is de passie voor het werk en de frisse kijk die je kunt hebben op het specifieke werkveld.