Vacatures in de verslavingszorg

Sta jij sterk in je schoenen, heb jij engelengeduld en weet jij hoe je met mensen met verschillende soorten verslavingen om moet gaan? Ga dan aan het werk in de verslavingszorg via Zorgzuster! Lees hieronder hoe het is om te werken in de verslavingszorg en bekijk al onze verslavingszorg vacatures.

Werken in de verslavingszorg

In de verslavingszorg is geen dag hetzelfde. Welke functie je ook uitoefent, elke cliënt heeft een andere verslaving gepaard met specifieke problemen en oorzaken. Elke cliënt behoeft daarom verschillende zorg, begeleiding en therapie. Verslavingen zijn er immers in vele soorten en maten: mensen kunnen verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen, eten, gokken, games of seks. Het wordt een verslaving genoemd wanneer het functioneren van het dagelijks leven (zwaar) beïnvloed wordt. Vaak zien mensen niet in dat zij een verslaving hebben. Als zorgverlener of medewerker in de verslavingszorg is het daarom jouw taak dat de cliënt erkent een verslaving te hebben. Pas dan kan hij of zij echt geholpen worden. Jij moet gedreven zijn om mensen te willen helpen om hun verslaving te overwinnen. Daarvoor heb je geduld nodig en moet je sterk in je schoenen staan. De emoties kunnen namelijk hoog oplopen tijdens jouw therapie, begeleiding en behandelmethodes. Heftige emoties, ontkenning en conflictsituaties zijn vaak onderdeel van het afkickproces van de cliënt.

De mogelijkheden in de verslavingszorg

Binnen de verslavingszorg kun je bijvoorbeeld aan de slag in een instelling voor verslavingszorg, een afkickkliniek of een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Dit kan ook in een penitentiaire inrichting of maatschappelijke opvang. Hier kun je bijvoorbeeld werken als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, pedagogisch hulpverlener, social worker, sociotherapeut of verslavingscoach. Kortom: er zijn vele mogelijkheden binnen de verslavingszorg.

Altijd een vacature in de verslavingszorg die bij jou past

Lijkt het jou wat om te werken in de verslavingszorg? Bekijk dan al onze vacatures hieronder en schrijf je in! Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder met de zoektocht naar een passende vacature.

Alle Verslavingszorg vacatures