Sociotherapeut vacatures

Ben jij sociotherapeut en wil je bijdragen aan de resocialisatie van mensen met psychische of psychiatrische problemen en wil jij wat betekenen voor de maatschappij? Ga dan aan de slag als sociotherapeut via Zorgzuster! Lees hieronder hoe het is om te werken als sociotherapeut en bekijk onze sociotherapeut vacatures.

Werken als sociotherapeut

Als sociotherapeut begeleid je mensen met een complexe psychische of psychiatrische stoornis. Je werkt met patiënten die mentale problemen of gedragsproblemen hebben en (langdurig) worden behandeld. Jij bent eerste aanspreekpunt voor de patiënt en begeleidt hen met de invulling van hun dagelijks leven. Je hebt veelvuldig en intensief contact met de patiënten. Jij draagt bij aan de creatie van een veilige sociale omgeving, waarin mensen met psychische of psychiatrische problemen behandeld kunnen worden. Dit doe je door individuele of groepstherapie en door structuur en veiligheid te bieden aan de patiënten. Waar nodig schakel je andere disciplines in, zoals psychiaters, psychologen of verpleegkundigen. Als sociotherapeut ben je nauw betrokken bij de behandeling en het welzijn van de patiënten, zonder emotioneel gebonden te zijn. Er wordt van jou verwacht dat je een sterke persoonlijkheid hebt, een natuurlijk overwicht hebt, situaties goed kan inschatten en precies weet hoe je dan moet ingrijpen.

Jouw taken als sociotherapeut

Jouw taken en verantwoordelijkheden als sociotherapeut zijn uiteenlopend. Jij zorgt voor een veilige behandelomgeving voor de patiënten waarin zij hun behandeling, begeleiding en beveiliging ontvangen. Elke dag zorg je voor een gestructureerd verloop van de dag. Je zorgt dat patiënten hun therapie volgen, hun medicatie krijgen toegediend en dat zij hun maaltijden krijgen. Jij bent hun persoonlijke begeleider en tevens de eerste aanspreekpunt voor de patiënt zelf, hun naasten en behandelaars vanuit andere disciplines. Verder verzorg je de patiëntendossiers en rapporteer je bijzonderheden of vragen vanuit de patiënten. Jouw werk als sociotherapeut is dus niet beperkt tot enkel therapiesessies en het begeleiden van mensen met psychische of psychiatrische problemen. Jouw werkzaamheden beslaan ook alle tijd daaromheen: je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken voor de patiënten op jouw afdeling.

Vind een passende sociotherapeut vacature

Toe aan een nieuwe uitdaging als sociotherapeut? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Bekijk hieronder al onze sociotherapeut vacatures. Heb je vragen of hulp nodig? Schrijf je in of neem contact met ons op, dan gaan we samen op zoek naar een passende vacature.

Alle Socio therapeut vacatures