Vacature psycholoog

Ben jij gespecialiseerd in de gedragingen, gedachten, gevoelens en de geestelijke gezondheid van de mens? Ben je empathisch en analytisch ingesteld en kun je mensen een goed luisterend oor bieden? Ga dan aan de slag als psycholoog via Zorgzuster. Bekijk hieronder al onze psycholoog vacatures.

Werken als psycholoog

Als psycholoog ondersteun en begeleid je mensen met psychische en emotionele stoornissen, die zich soms doorvertalen in lichamelijke klachten. Je houdt je bezig met menselijke gedachten, gevoelens en gedrag. Tijdens een gesprek met de cliënt bespreek je samen het probleem wat hij of zij ervaart. Door het gesprek aan te gaan kom je erachter waar de kern van het probleem ligt, dit wordt ook wel psychodiagnostisch onderzoek genoemd. Op basis daarvan bespreek je de gewenste doelen die de cliënt wil bereiken en vervolgens ga je over op de benodigde therapie. Dit doe je aan de hand van gesprekken, opdrachten, rollenspellen of bijvoorbeeld ontspanningstechnieken. Indien nodig adviseer of raadpleeg je artsen of medisch specialisten over de behandeling van de cliënt. Verder ben jij verantwoordelijk voor de correcte dossiervorming en documentatie met betrekking tot de gegevens over de therapie.

De mogelijkheden als psycholoog

Door jouw brede kennis over de gedachten en gedragingen van de mens ben je inzetbaar binnen verschillende vakgebieden. Via Zorgzuster kun je bijvoorbeeld aan de slag als basispsycholoog, GZ-psycholoog (Gezondheidszorg psycholoog) of klinisch psycholoog in het ziekenhuis, in een GGZ-instelling of in de psychiatrie. Als basispsycholoog ben je (nog) niet gespecialiseerd in bijvoorbeeld de GGZ of de klinische zorg. Je kunt in vele vakgebieden aan de slag en legt dan verantwoording af aan de gespecialiseerd psycholoog. Als GZ-psycholoog ben je inzetbaar in alle sectoren binnen de gezondheidszorg, zoals het ziekenhuis, een verpleeghuis, revalidatie-instelling, psychiatrische instelling, in de gehandicaptenzorg of in een forensische instelling. Ook kun je aan de slag binnen bedrijf of organisatie. Indien je aan de slag gaat al klinisch psycholoog, heb je te maken met mensen die ernstige gedragsproblemen, relatieproblemen of persoonlijkheidsstoornissen hebben.

Altijd een psycholoog vacature die bij jou past

Als psycholoog heb je verschillende mogelijkheden bij Zorgzuster. Bekijk al onze psycholoog vacatures hieronder. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Schrijf je in of neem contact met ons op, dan gaan we samen op zoek naar een vacature als psycholoog die bij jou past!

Alle Psycholoog vacatures