Vacature psychiatrie

Sta jij sterk in je schoenen, weet jij precies hoe je mensen met gecompliceerde psychische problemen moet begeleiden en ben je op zoek naar een baan in een uitdagend vakgebied? Ga dan aan de slag in de psychiatrie! Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn en bekijk al onze vacatures.

Werken in de psychiatrie

In de psychiatrie werk je met mensen die complexe psychiatrische problemen hebben. Een psychiatrische stoornis beïnvloedt het dagelijks functioneren van iemand en heeft soms zelf impact op zijn of haar naasten of omgeving. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot onvermogen om (sociaal) te kunnen functioneren, agressiviteit, verwardheid, angst, depressies of verwaarlozing van zichzelf of naasten. Binnen de psychiatrie is het van belang om de oorzaak van de stoornis te achterhalen om zodoende de benodigde zorg en begeleiding te geven. Binnen de psychiatrie zijn er verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan.

De mogelijkheden op een rij

In de psychiatrie kun je op verschillende manier aan de slag. Meestal werken psychiaters, begeleiders, psychiatrisch verpleegkundigen, GZ-psychologen en social workers nauw samen. Dit kan bijvoorbeeld in een ziekenhuis, psychiatrische instelling, GGZ-instelling of soms gewoon thuis. Als psychiater kijk je verder dan de klachten en doorgrond je de cliënt om zo de juiste therapie en medicatie te bieden. Dit doe je door intensieve gesprekken te voeren en de oorzaak van de problemen te achterhalen. Een psychiatrisch verpleegkundige helpt deze cliënten omgaan met hun psychische problemen of stoornissen en bepaalde aanvallen te herkennen, zodat zij tijdig hulp kunnen vragen en zich leren beheersen. Je bent tevens verantwoordelijk voor de communicatie tussen de cliënt en zijn of haar naasten: jij leert hen om te gaan met de stoornis van jouw cliënt. Verder dien je medicijnen toe. Verder kun je als begeleider of social worker aan de slag in de psychiatrie. Je bent dan verantwoordelijk om een veilige omgeving te creëren en structuur aan te brengen in de dagelijkse bezigheden van de cliënt. Binnen de psychiatrie is iedereen erop gericht om de levenskwaliteit van de cliënt te verbeteren.

Vind de psychiatrie vacature die bij jou past

Is werken in de psychiatrie iets voor jou? Bekijk dan al onze vacatures hieronder en schrijf je in! Kom je er niet uit of heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen jou op weg en samen gaan we op zoek naar een psychiatrie vacature die aansluit op jouw diploma, ervaring en wensen.

Alle Psychiatrie vacatures