Vacature groepsbegeleider

Ben jij communicatief vaardig, heb je inzicht in de gedragingen van diverse doelgroepen en hun problematiek en weet jij hoe je moet handelen in een bepaalde groepsdynamiek? Dan is werken als groepsbegeleider iets voor jou! Bij Zorgzuster vind je altijd een groepsbegeleider vacature die bij jou past.

Werken als groepsbegeleider in de GGZ

Als groepsbegeleider in de GGZ kun je op verschillende manieren aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de verslavingszorg, in de psychiatrie, als (woon)begeleider in een zorginstelling of als pedagogisch medewerker. Afhankelijk van de instelling waar je werkt, heb je te maken met verschillende doelgroepen. Je werkt bijvoorbeeld met kinderen, verslaafden, asielzoekers, mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, psychiatrische patiënten of daklozen. Elke doelgroep behoeft een andere benadering. Om die reden wordt er van jou verwacht dat je sterk in je schoenen staat, je breed onderlegd bent wat betreft doelgroep en problematiek en je communicatief vaardig, empathisch en betrokken bent. Waar je ook werkt, als groepsbegeleider ben je verantwoordelijk voor het verloop van de dag, de veiligheid en het welzijn van de patiënten. Je bent bevoegd besluiten te nemen, maar bij incidenten of uitzonderlijke situaties leg je verantwoording af bij de coördinator of directie.

Jouw taken als groepsbegeleider

Jouw hoofdtaak is het begeleiden van een groep cliënten binnen de instelling of organisatie waar je werkzaam bent. Dit doe je door het observeren van de groep, hen aansturen en begrenzen waar nodig en hen te stimuleren en motiveren om bepaalde dingen op te pakken of juist los te laten. Op die manier draag je bij aan een fijn en veilig klimaat voor de groep cliënten. Tevens coördineer je de zorg die de cliënten nodig hebben en ondersteun je hen in hun psychisch, lichamelijk en sociaal functioneren. Er wordt van jou verwacht dat je op de hoogte bent van hun hulpvraag. Hiervoor voer je veelvuldige gesprekken met de cliënten en onderhoud je contact met hun naasten en andere partijen die mogelijk betrokken zijn. Daarnaast voer je de behandelplannen uit, dien je benodigde medicatie toe en zorg je voor heldere verslaggeving in de cliëntendossiers.

Vind een passende groepsbegeleider vacature bij Zorgzuster

Wil je aan de slag als groepsbegeleider in de Geestelijke Gezondheidszorg? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Er zijn diverse manieren om te werken in de GGZ. Bekijk al onze vacatures hieronder en schrijf je in! Heb je vragen of zijn er dingen niet helemaal duidelijk? Neem contact met ons op, dan helpen wij jou graag verder met de zoektocht naar een vacature die bij jou past!

Alle Groepsbegeleider vacatures