Vacatures manueel therapeut

Weet jij alles van de gewrichten in het menselijk lichaam en weet jij precies hoe je klachten hieraan kan verhelpen? Ga dan aan de slag als manueel therapeut bij Zorgzuster! Lees verder om erachter te komen wat jouw werkzaamheden zijn en bekijk al onze manueel therapeut vacatures hieronder.

Werken als manueel therapeut

Als manueel therapeut ben je gespecialiseerd in alle klachten rondom de gewrichten in het lichaam, specifiek de wervelkolom. Vaak gaat pijn in de gewrichten gepaard met een slechte houding van het lichaam. Om een specifiek behandelplan op te stellen, ga je in gesprek met de patiënt over de klachten. Hoe zijn de klachten ontstaan en wanneer heeft hij of zij het meeste last? Daarna voer je een lichamelijk onderzoek uit, waarbij je de houding en bepaalde bewegingen beoordeelt. Zo kun jij het best vaststellen waar de oorzaak van de klachten zitten.

Jouw doel is om door middel van manuele therapie de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding te verbeteren. Je past hiervoor specifieke technieken toe. Dit doe je met name met de hand: daar komt de naam manueel (manus = hand) therapeut namelijk ook vandaan.

De effecten van jouw therapie zijn vaak direct merkbaar: de pijn neemt af en men kan de gewrichten soepeler bewegen. Daarnaast geef je instructies en adviezen die de patiënt zelf kan toepassen om de houding te verbeteren.

De klachten die je behandelt

Wanneer iemand pijn heeft aan de gewrichten, wordt vaak de houding van de patiënt beïnvloed. Andersom kan ook: door een aanhoudende slechte houding kunnen de gewrichten aangetast worden. Hierdoor kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld de nek en schouders. Dit kan leiden tot hoofdpijn. Ook kunnen nek- en schouderklachten uitstralen naar de armen. Verder komen mensen bij jou terecht wanneer ze klachten in de hoge of lage rug hebben. Deze pijn kan gepaard gaan met pijn aan de benen, in de ribben of aan het borstbeen. Daarnaast kunnen mensen last hebben van kaakklachten of heupklachten. Als manueel therapeut verhelp je deze klachten door specifieke therapieën toe te passen met als doel het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten en de houding van het lichaam.

Op zoek naar een manueel therapeut vacature?

Ben jij fysiotherapeut en gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en gewrichten? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Bekijk hieronder ons aanbod aan openstaande vacatures als manueel therapeut en schrijf je in. Heb je nog vragen of zijn er dingen onduidelijk? Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Alle Manueel therapeut vacatures