Vacatures kinderfysiotherapie

Werk jij graag met kinderen en haal je voldoening uit het verbeteren van hun motoriek en manier van bewegen? Dan ben jij de kinderfysiotherapeut die we zoeken! Lees verder om erachter te komen hoe het is om te werken als kinderfysiotherapeut en bekijk al onze vacatures kinderfysiotherapie hieronder.

Werken als kinderfysiotherapeut

Als kinderfysiotherapeut ben je gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen van 0 tot 18 jaar, die problemen hebben met hun bewegingsstelsel of de ontwikkeling daarvan. Je werkt met kinderen die problemen ondervinden met bewegen en hun motoriek. Tijdens een eerste consult stel je de concrete hulpvraag vast door in gesprek te gaan met de ouders en door observatie van kleine testen. Aan de hand daarvan kom je tot een behandelplan. Het doel van jouw therapie en behandelplan is dat kinderen weer goed leren bewegen, waardoor zij kracht, conditie en stabiliteit kunnen opbouwen. Je maakt daarvoor gebruik van oefen- en bewegingstherapieën die zijn afgestemd op het ontwikkelingsprofiel van het kind. Ouders met baby’s adviseer en instrueer je hoe zij de motorische ontwikkeling van hun kind kunnen oefenen en stimuleren. Met kinderen die wat ouder zijn, ga je spelenderwijs aan de slag met oefentherapie. Het doel van elke behandeling is om het kind beter te laten functioneren in zijn of haar leefomgeving.

De klachten bij kinderen die je behandelt

Als kinderfysiotherapeut werk je met kinderen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende klachten. Baby’s kunnen bijvoorbeeld een afgeplat schedel hebben als gevolg van een voorkeurshouding of ontspanningsproblemen of motorisch een achterstand hebben. Sommige (jonge) kinderen hebben problemen met lopen of problemen met hun evenwicht of motorische ontwikkeling in de grove en/of fijne motoriek. Ook komen er regelmatig oudere kinderen bij jou langs, omdat zij bijvoorbeeld onhandig zijn in hun motoriek of bewegingsangst hebben. Daarnaast bezoeken kinderen een kinderfysiotherapeut omdat zij een botbreuk hebben gehad en daardoor een aantal dingen opnieuw moeten leren. Soms kom je met kinderen in aanraking die onverklaarbare klachten hebben. Door goed in gesprek te gaan en het kind te observeren tijdens verschillende tests, is het aan jou om erachter te komen wat de oorzaak van de klachten zijn.

Vind een passende vacature  kinderfysiotherapie bij Zorgzuster

Ben jij de kinderfysiotherapeut die we zoeken? Schrijf je dan snel in! Bekijk hieronder ons aanbod aan openstaande kinderfysiotherapie vacatures. Heb je nog vragen of heb je hulp nodig, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Alle Kinderfysiotherapeut vacatures