Vacatures bekkenfysiotherapeut

Ben jij fysiotherapeut en gespecialiseerd in de bekken(bodem) en lage rug? En weet jij precies hoe je klachten als urineverlies, pijn in de darmen of het stuitje kan verlichten of verhelpen? Ga dan aan de slag als bekkenfysiotherapeut bij Zorgzuster! Lees hieronder hoe het is om te werken als bekkenfysiotherapeut en bekijk onze bekkenfysiotherapeut vacatures.

Werken als bekkenfysiotherapeut

Als bekkenfysiotherapeut behandel je mannen, vrouwen en kinderen die klachten en pijn hebben in het bekkengebied, de lage rug en bekkenbodem. Vaak zijn zij doorverwezen door hun (huis)arts. Als bekkenfysiotherapeut help je cliënten bij het ontspannen en trainen van de spieren rondom de bekken. Je past specifieke technieken toe om de cliënt bewust te maken van bepaalde bewegingen. Soms maak je gebruik van speciale apparatuur. Je geeft advies over hoe de klachten verminderd kunnen worden door te letten op bijvoorbeeld de houding, eet- en drinkgewoonten en soms toiletgedrag. Tevens ben je als bekkenfysiotherapeut opgeleid en bevoegd om inwendige onderzoeken uit te voeren.

De klachten die je behandelt

Cliënten komen naar de bekkenfysiotherapeut vanwege uiteenlopende bekkenklachten. Denk aan ongewild urine- of ontlastingverlies, moeite met ontlasten, verzakking van de blaas, last van de baarmoeder of darmen, pijn in de onderbuik, lies of geslachtsdelen. Hierdoor kan geslachtsgemeenschap pijnlijk zijn. Ook kunnen er klachten ontstaan aan de bekken tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Wanneer de spieren in de bekken niet goed functioneren kunnen mensen klachten krijgen in de (lage) rug, onderbuik, het stuitje of het schaambeen. Het is aan de bekkenfysiotherapeut om dit soort klachten te verlichten of te verhelpen door een passende therapie en gedegen advies.

Vind een passende vacature bekkenfysiotherapeut bij Zorgzuster

Ben je afgestudeerd fysiotherapeut en gespecialiseerd tot bekkenfysiotherapeut? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Door een tekort aan bekkenfysiotherapeuten en de stijgende vraag naar hun specialistische zorg, zijn er veel mogelijkheden binnen dit vakgebied. Bekijk ons aanbod aan bekkenfysiotherapeut vacatures hieronder! Wanneer je hulp nodig hebt of vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag verder met de zoektocht naar een geschikte vacature als bekkenfysiotherapeut!

Alle Bekkenfysiotherapeut vacatures