Vacatures fysiotherapie

De meeste van ons zijn gewend om te lopen, staan, springen, bukken of  dansen. Het zijn dagelijkse en vanzelfsprekende bewegingen, die opeens niet meer zo vanzelfsprekend zijn wanneer je last hebt van je spieren of gewrichten. Om de pijn te verhelpen volg je fysiotherapie, waarbij een fysiotherapeut jou begeleidt met het verhelpen van de pijn. Wil jij aan het werk als fysiotherapeut? Lees meer over het werken als fysiotherapeut.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een type behandelvorm voor de spieren, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapie kenmerkt zich door de verschillende behandeltechnieken voor het zogenoemde bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Mensen hebben behoefte aan fysiotherapie wanneer zij pijn hebben aan het bewegingsapparaat als gevolg van bijvoorbeeld een blessure, val, verkeerde houding of door ouderdom. Hierdoor ontstaat pijn bij het bewegen in de spieren en gewrichten. Wanneer iemand klachten heeft bezoekt hij of zij, meestal na doorverwijzing van de huisarts, een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is erop gericht om klachten te verhelpen of te voorkomen. Als fysiotherapeut ben je veelal werkzaam in een praktijk, in een (thuis)zorginstelling, revalidatiecentrum of bij een sportclub.

De verschillende functies binnen de fysiotherapie

Door de verscheidenheid aan klachten aan het bewegingsstelsel, zijn er binnen de fysiotherapie verschillende mogelijkheden om aan het werk te gaan. Zo kun je aan de slag als bekkenfysiotherapeut, handtherapeut, kinderfysiotherapeut of manueel therapeut. Dit zijn fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben tot een bepaalde spier- of gewrichtsgroep, doelgroep of behandeling. Ook kun je aan de slag als algemeen fysiotherapeut, waarbij je alle soorten klachten behandelt. Indien nodig verwijs je de patiënt door naar een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Vind een passende fysiotherapie vacature bij Zorgzuster

Ben je afgestudeerd fysiotherapeut en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de fysiotherapie? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres. Wij hebben een divers aanbod aan fysiotherapie vacatures beschikbaar door heel Nederland. Ben jij de fysiotherapeut die we zoeken? Bekijk dan al onze vacatures hieronder en schrijf je in. Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Alle Fysiotherapie vacatures
Bekkenfysiotherapeut
Kinderfysiotherapeut