Vacatures justitieel verpleegkundige

Iedereen in Nederland heeft recht op goede gezondheidszorg. Zo ook iedereen die in de gevangenis zit. Als justitieel verpleegkundige draag je hier aan bij door de benodigde zorg te leveren. Ben jij verpleegkundige en sta je sterk in je schoenen? Ga dan werken als justitieel verpleegkundige via Zorgzuster!

Werken als justitieel verpleegkundige

Als justitieel verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de zorg van gedetineerden. Je stelt verpleegkundige diagnoses en levert de zorg die de gedetineerde op dat moment nodig heeft. Jij bent altijd het eerste aanspreekpunt voor de gedetineerde wanneer hij of zij medische klachten heeft. Je stelt een zelf de diagnose door de juiste vragen te stellen. Op basis daarvan bepaal je of je zelf de behandeling uitvoert of dat je hem of haar verwijst naar een ander discipline. Je werkt dan ook nauw samen met andere (gespecialiseerd) verpleegkundigen en medisch specialisten, maar ook met bijvoorbeeld de apotheek. Kortom: als justitieel verpleegkundige draag je bij aan optimale medische, mentale en sociale omstandigheden voor gedetineerden in Nederland.

Jouw taken als justitieel verpleegkundige

De werkzaamheden van een justitieel verpleegkundige zijn erg veelzijdig. De gedetineerden komen bij jou op intakegesprek wanneer ze medische klachten hebben. Je verzorgt zelf een spreekuur en assisteert wanneer een gedetineerde op spreekuur gaat bij de arts. Jij stelt verpleegkundige diagnoses, coördineert de verpleegzorg in de gevangenis en levert de benodigde verpleegkundige zorg. Dit doe je allemaal volgens geautoriseerde protocollen. Jouw dagelijkse taken bestaan bijvoorbeeld uit het verzorgen van wonden en het toedienen van medicatie. Jij beheert tevens de inventaris en medicijnvoorraad. Naast de verpleegtechnische handelingen, ben je ook verantwoordelijk voor de administratie en het rapporteren van jouw zorg in het (elektronisch) patiëntendossier. Verder adviseer je over de benadering van (bepaalde) gedetineerden en voer je preventief beleid uit met betrekking tot bijvoorbeeld drugs en hygiëne.

Vind de justitieel verpleegkundige vacature die bij jou past

Ben jij justitieel verpleegkundige ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij Zorgzuster aan het juiste adres! Bekijk al onze justitieel verpleegkundige vacatures hieronder en schrijf je in. Heb je vragen? Neem contact met ons op, dan helpen we jou graag verder met de zoektocht naar een justitieel verpleegkundige vacature die bij jou past.

Alle Justitieel verpleegkundige vacatures