Vacatures voor op de meldkamer van de ambulance

Ben jij communicatief vaardig, kun jij de rust behouden en snel beslissingen maken in hectische situaties? Dan ben jij misschien wel de meldkamercentralist(e) die we zoeken! Bij Zorgzuster vind je regelmatig vacatures als meldkamercentralist bij de ambulance.

Werken als meldkamercentralist

Mensen kalmeren, uitleg geven en soms zorginstructies geven die cruciaal zijn wanneer de ambulance onderweg is. Als meldkamercentralist ben jij het eerste aanspreekpunt voor de mensen die 112 bellen. Elke vraag om hulp begint bij jou en daarmee ligt het eerste deel van de ambulancezorg in jouw handen. Het is jouw taak om gerichte vragen te stellen en zo snel mogelijk de benodigde informatie te verzamelen, zodat jij kan beslissen of de ambulance moet gaan rijden.a

De schakel tussen hulpvrager en de ambulance

Als meldkamercentralist ben je de schakel tussen de hulpvrager en het ambulanceteam, dat bestaat uit een chauffeur en verpleegkundige. Jij beslist aan de hand van een telefoontje of de ambulance wordt ingezet. Er zijn verschillende soorten hulpvragen die je moet beoordelen en coördineren, zoals de noodoproepen via 112 of bijvoorbeeld aanvragen voor ziekenhuisvervoer. Ook krijg je regelmatig vragen binnen over opgeschaalde hulpverlening. Hiervoor heb je nauw contact met de andere hulpdiensten, zoals de brandweer of politie.

Meldkamer ambulance vacatures bij Zorgzuster

Ben je op zoek naar vacatures op de meldkamer van de ambulance? Hieronder vind je al onze vacatures als meldkamercentralist. Kom je er niet uit of heb je vragen? Schrijf je dan in of neem contact met ons op, dan helpen wij jou met de zoektocht naar een passende vacature op de meldkamer van de ambulance.

Alle Meldkamercentralist vacatures